Culinair, cultureel en prachtig: Toscane is je volgende vakantiebestemming

Natuurlijk is het elk jaar weer een opgave om een mooie plek te vinden voor je vakantie. Een tip: ga eens naar Toscane. Dit prachtige gebied in Italië is zo veelzijdig en er is zoveel te beleven dat je geen seconde verveling zult voelen. Waarom zoveel mensen voor Toscane kiezen? Dat heeft verschillende redenen:

  • het fantastische eten
  • de adembenemende natuur
  • culturele hoogstandjes zoals Florence en andere steden en dorpen
Toscane

Eten in Toscane

Laten we even eerlijk zijn: wie naar Toscane gaat, komt wel een paar kilootjes zwaarder thuis. Het is een gebied dat zoveel te bieden heeft op culinair gebied dat je ongetwijfeld iets meer gaat eten dan je nodig hebt. Je kunt zelfs culinaire reizen volgen door Toscane omdat je hier dingen eet die je nergens anders ter wereld kunt vinden. Seizoensproducten gebruiken is heel belangrijk in Toscane. Je eet dus verse en net geplukte groenten en fruit. Ook worsten en kazen uit dit gebied zijn onvergetelijk lekker. Bij Florence in de buurt kun je bij meerdere slagers heerlijke worsten kopen met kruiden erin of truffel, kaas en noten. Dat wil je echt mee naar huis nemen! Sla dus ook een goede hoeveelheid in voor als je weer terug naar huis gaat. 

Toscane

Toscane met kinderen

Geloof het of niet maar Toscane is ook een uitermate geschikt gebied om te bezoeken met kinderen. Er is namelijk heel veel te doen voor hen, mits je het op de juiste manier aanpakt. Sommige mensen zullen zeggen dat Toscane veel te veel leunt op eten en cultuur om leuk te zijn voor kinderen. Maar het kan ook juist tot de verbeelding van de kinderen spreken. Welk kind wil er nu niet spelen in een echt kasteel van honderden jaren geleden? Dat is toch hartstikke leuk!